Proiect de modernizare a Platformei Ardealul

IMG_0177

foto: zhd.ro __________________________________________________

Platforma Ardealul de pe Calea Zarandului va fi supusa unor lucrari de modernizare, Primaria Deva semnand ordinul de incepere a lucrarilor. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 3,3 milioane lei.

Suprafata pe care se vor efectua lucrarile se intinde pe 4 000 mp si in final va rezulta un spatiu de tip piateta, in forma circulara si avand in centru o oglinda de apa. Este prevazut ca spatiile verzi sa ocupe o suprafata insemnata, cu banci pentru odihna si relaxare si, de asemenea, alei pietonale.

Proiectul de amenajare a platformei Ardealul mai prevede si inlocuirea stalpilor de iluminat cu un sistem modern, iar cablurile electrice vor fi ingropate in pamant.

„Cei 16 stalpi vechi vor fi inlocuiti de 20 de stalpi noi de iluminat cu LED-uri si se va amenaja si o pista de biciclete in latime de 2 metri si o lungime de 300 de metri, cat este piata, care, de fapt, face parte din alt proiect. Va mai exista si o parcare cu 16 locuri langa Calea Zarandului, precum si o fantana cu 12 jeturi, in jurul careia vor fi amplasate mai multe banci. Intra in acest pentru modernizare si trotuarul de vis-a-vis, in lungime de 1 300 metri.

Speram sa avem o imagine mult mai buna pentru toti turistii care tranziteaza orasul”, a precizat managerul general al proiectului din cadrul Primariei Deva, Camelia Rosca.

Proiectul de modernizare a platformei Ardealul are o durata de implementare de noua luni si este parte componenta a celor sase proiecte prevazute pentru finalizare in cursul acestui an. Desi sunt sase proiecte mici ca anvergura si costuri, se spera ca acestea sa schimbe imaginea de ansamblu a municipiului Deva.

„Beneficiarii acestor lucrari vor fi toti locuitorii Devei. La Piata Arras, lucrarile au inceput deja, in curand vor incepe si la Platforma Ardealul si urmeaza Piata Dacia. Am vrut sa venim dinspre centru inspre gara, pe care, din pacate, nu o putem rezolva, desi arata dezastruos, pentru ca nu s-a mai investit nici un leu in amenajarea si igienizarea acestei piete, un proiect major, pe finantarea 2015 – 2020, incercam totusi sa rezolvam si alte zone, chiar Piata Garii, asa cum o numim noi, pentru care avem cateva idei, trebuie doar puse in practica”, a declarat primarul Devei, Petru Marginean.

Sursa: Mesagerul Hunedoarei  www.mesagerulhunedoarei.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s